Rady pre mamičky s deťmi, ako získať lepšiu prácu

Hľadajte flexibilné pracovné možnosti: Zamerajte sa na prácu, ktorá umožňuje flexibilný pracovný čas alebo prácu z domu. To vám umožní lepšie skĺbiť prácu s rodinnými povinnosťami.

Využite svoje zručnosti: Zhodnoťte svoje doterajšie pracovné skúsenosti a zručnosti, ktoré ste získali aj ako mamička. Napríklad organizácia času, multitasking či efektívna komunikácia sú cenné schopnosti.

Aktualizujte svoj životopis: Uistite sa, že váš životopis obsahuje všetky relevantné skúsenosti, vrátane dobrovoľníckych aktivít, ktoré ste robili počas materskej dovolenky.

Využite networking: Spojte sa s ostatnými mamičkami, ktoré už našli prácu. Môžu vám poskytnúť cenné rady a odporúčania na zamestnávateľov, ktorí sú ústretoví voči rodičom.

Hľadajte zamestnávateľov priateľských k rodinám: Vyhľadávajte firmy, ktoré ponúkajú benefity pre rodičov, ako sú napríklad príspevky na starostlivosť o deti, flexibilný pracovný čas alebo možnosť práce na čiastočný úväzok.

Vzdelávajte sa online: Využite dostupné online kurzy a školenia na rozšírenie svojich zručností alebo získanie nových certifikátov, ktoré môžu zvýšiť vašu hodnotu na trhu práce.

Zvážte prácu na čiastočný úväzok: Ak máte malé deti, práca na čiastočný úväzok môže byť dobrým kompromisom. Získate tak pracovné skúsenosti, pričom si zachováte dostatok času na starostlivosť o rodinu.

Pripravte sa na pohovor: Buďte pripravená vysvetliť, ako ste si počas materskej dovolenky udržali svoje zručnosti a motiváciu. Zdôraznite svoju flexibilitu a schopnosť zvládať viaceré úlohy.

Zvážte podnikanie: Ak máte nápad alebo vášeň pre niečo konkrétne, zvážte začatie vlastného podnikania, ktoré môžete prispôsobiť svojmu rodinnému rozvrhu.

Buďte trpezlivá a sebavedomá: Hľadanie novej práce môže chvíľu trvať, ale nevzdávajte sa. Dôverujte svojim schopnostiam a verte, že nájdete prácu, ktorá vám vyhovuje.

Tieto tipy vám pomôžu nájsť prácu, ktorá bude zohľadňovať vaše rodinné povinnosti a zároveň podporí váš profesionálny rozvoj.