Šéfkuchár závodného stravovania FN Trnava

FOOD TIME s. r. o.

Miesto výkonu práce: Fakultná nemocnica Trnava, Andreja Žarnova, Trnava

Dátum nástupu: ihneď

Druh pracovného pomeru: plný úväzok, na dohodu (brigády), živnosť

Plat: 1 800 - 2 450 EUR/mesiac Výsledná mzda závisí od skúseností uchádzača.

Výhody / Benefit:
- práca v dynamickom kolektíve
- dlhodobá istota zamestnania
- férové jednanie
- zamestnanecká strava zdarma nad rámec
- práca 8hod./denne od PO-PI
Popis pracovného miesta:
Zostavovanie jedálneho lístka.
Návrhy na tvorbu a vytváranie noriem.
Podieľanie sa na tvorbe objednávok.
Príprava jedál podľa platných receptúr, noriem a zavedených štandartov.
Udržiavanie kvality tovaru a surovín v skladových priestoroch.
Zodpovednosť za dodržiavanie všetkých merateľných ukazovateľov ( food cost, fixné a variabilné prevádzkové náklady a pod. určené zamestnávateľom.
Zodpovednosť za organizovanie práce, zmennosť a dochádzka zamestnancov, ich efektivita práce ako aj kontrola prideleného tímu v kuchyni .
Zodpovednosť za kvalitu pripravovaných jedál , dodržiavanie noriem.
Dodržiava zoznam dodávateľov v jednotlivých komoditách.
Dodržiava gastronomické pravidlá, sleduje a aplikuje klasické a moderné trendy gastronómie.
Návrhy na zlepšenia, postupovanie podnetov.
Monitorovanie konkurencie.
Priama účasť alebo zabezpečovanie personálnej účasti na inventúrach.
Zabezpečenie dodržiavania objednaných počtov stravných jednotiek, expedícia jedál do termoportov alebo holdomatov.
Zodpovednosť za nastavenie a dodržiavanie HACCP (čistota, hygiena) v rámci kuchyne a skladov v priestoroch kuchyne.
Podpora pozitívneho a produktívneho pracovného prostredia.
Zamestnanec koná, správa sa eticky a reprezentuje spoločnosť.
Plní pokyny nadriadeného pracovníka.
Dodržiava zásady BOZP.
Dodržiavanie noriem ISO.
Podmienky na uchádzača:
Pozícii vyhovujú uchádzači so vzdelaním
základné vzdelanie
stredoškolské bez maturity
stredoškolské s maturitou
Vzdelanie v odbore
gastronómia
Prax na pozícii/v oblasti
riadenia a manažovania v kuchyni
Počet rokov praxe
2
Osobnostné predpoklady a zručnosti
​Šéfkuchár zabezpečuje odborne najnáročnejšie činnosti v kuchyni. Zodpovedá za organizovanie práce a kontrolu tímu pracovníkov v kuchyni, kvalitu pripravovaných pokrmov a dodržiavanie gastronomických pravidiel​

-postupy a metódy vedenia porád

-príprava teplých jedál podľa receptúr​

-hygiena potravín a hygienické predpisy

-kalkulácia nákladov

-zásady vedenia pracovného kolektívu

-technologické postupy a procesy zabezpečujúce kvalitu a zdravotnú bezpečnosť potravín

-technológia varenia

-základné znalosti z predpisov na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, ochrany verejného zdravia a požiarnej ochrany; zásady bezpečnej práce a ochrany zdravia pri práci, zásady bezpečného správania na pracovisku a bezpečné pracovné postupy

-výpočty množstva jednotlivých surovín na pripravované jedlá

-obsluha veľkokapacitných kuchynských strojov na výrobu jedál

-organizovanie a plánovanie práce

-schopnosť prijímať rozhodnutia a niesť zodpovednosť

-strategické a koncepčné myslenie

-manuálna zručnosť

-analytické myslenie

-trpezlivosť

-matematická gramotnosť
Kontaktná osoba: Monika Kaiser
Telefón: +421918610139
Email: